Met de “Fatima Wandelvrienden” op stap


Voor de “Herfstwandeling” trok een mooie groep van 22 naar Lauwe waar we op de parking van de firma “Savatex” de wagens mochten parkeren. Iedereen klaar? Het startschot weerklonk en tien meter verder trokken we al de velden in om de stille groene kant van het dorp te leren kennen. We wisten niet dat Lauwe zo veel veldwegeltjes rijk was, maar niet getreurd, hier kwamen de auto’s ons niet ambeteren.

Het werd even minder stil toen we de “LAR” door trokken en avontuurlijker op de Triloybrug. Deze was namelijk aan haar onderhoudsbeurt toe en daardoor moesten we over balken lopen. Zo kwamen we op grondgebied Rekkem en in de verte wenkte onze stopplaats: een klein landelijk volkscafeetje, gezellig en met een aangeboden drankje, genietend van het zonnetje buiten!

Het tweede deel begon met een stukje “cross”, maar we kwamen er zonder kleerscheuren doorheen. Gelukkig mochten we herademen op vlakke en verharde wegen tot dat we…terug het veld ingestuurd werden. Dit was onze laatste beproeving, eens terug in de bewoonde wereld, waren we bij onze wagens.

Terug in het ons zo vertrouwde schooltje, wachtte de traditionele broodmaaltijd. Een paar noeste dames hadden, onder het toeziende oog van Christiaan, lekkere boterhammen met rozijnen gesmeerd en koffie en choco klaar gezet. En of het smaakte?

Er werd nog even nagekaart over de voorbije avonturen en ook afgesproken voor de volgende wandeling: de 31e lentewandeling op zondag 20 maart of anders gezegd, op Palmzondag 2016.

Rosita